Unas webshop marketing

WordPress weboldalkészítés Betheme-vel
2018-12-15
Rendszergazda és informatika szolgáltatások Veszprém megyében
2018-12-30

Unas webshop marketing

Röviden összeszedek pár dolgot mit is kell elvégezni beállítani vagy hogyan tudjuk elérni hogy weboldalunkon forgalom legyen. Ez igaz mindegyikre, de itt most csak UNAS webáruházakra speciális dolgokat fogom említeni.

Közösségi oldalak létrehozása

Minden weboldalhoz fontos hogy Facebook Insta és más közösségi oldalakat hozzunk létre. Kiemelném, hogy a facebook oldal mellett legyen a webáruháznak egy facebook csoportja is. Ez lehetőséget teremt hogy követőinket hirdetés nélkül is azonnal el tudjuk érni 2000 főig azonnal. Sajnos az oldalak like gyűjtésének nemigazán van már értelme, mert a követők csak kis része értesül legújabb termékeinkről vagy híreinkről. 

A facebook oldal és csoport összekapcsolható így akik likeolnak azokat meg is tudjuk hívni a csoportunkba. Így a like nem vész el csak átalakul 🙂

Targetált célzás

Hirdetést tekintve az első és legfontosabb hogy a googleADS hirdetés fiókot létrehozzuk és beállítsuk termékcsoportok és termék kategóriák szerint hirdetés csoportokat és hirdetéseinket.

A másik oldalról pedig az Árgép hu és Árukereső hu szolgáltatásnál regisztráljunk és kössük össze vele az Unas webáruházunkat. Ez is azért fontos mert ha speciális termékeink vannak (nem saját és egyedi) akkor könnyen listázhatjuk magunkat ezeken az oldalakon. 

Mivel itt minden webáruház itt van a termékeivel így az árverseny is nagyobb. Sajnos nagyon sok az árkalóz akik olyan szinten lenyomják az árakat hogy azon a kicsik már versenyezni nem fognak tudni.

Hírlevél

Az Unas admin felületén belül Marketing menü pont intelligens ajánlat almenüpont alatt hozzuk létre az automatizált hírleveleinket.

Ha nem vagyunk VIP csomagban akkor is tudunk kosár elhagyásra követő emailt létrehozni. Minden feliratkozónak készítsünk pár napra előre egy automatikus hírlevelet. A hírlevelekben érdemes a kategóriákat és az akciós termékeinket linkkel együtt megadni. 

Azok akik vásárolnak legyen egy köszönő email és garancia email pár nap múlva. Figyeljünk arra hogy 30- 60- 90 -180 nap múlva is kapjanak tőlünk valami követő hírlevelet azok akik megtiszteltek vásárlásaikkal.

Feedback

Vélemény visszacsatolást kérjünk minden esetben vásárlásainkról. Az emberek többsége törli vagy nem érdekli, de azok akiknek fontos volt, vagy jó ügyfélélményt adtunk azok fognak jelezni nekünk miben változtassunk vagy mi tetszett nekik.

Fontos a hírlevelek aljára az Unas nem teszi ki a leiratkozást így azt manuálisan kell beilleszteni.

Google webmester és tracking

Miután ezek meg vannak, a google webhelytérképet töltsük fel ehhez igazolni kell a domainhez a webhely tulajdont, itt a google több válaszlehetőséget is felkínál mi a html meta taget válasszuk ki.

Utána még egy regisztráció a Google Analitycs fiókba és itt is generáljunk egy követőkódot és illesszük be az Unas webáruházba, ekkor lényegébe véve minden információt látni fogsz vásárlóidról látogatóidról.

Ha ezeket létrehozod akkor lesz lehetőséged arra, hogy az áruházra ne csak pénzt költs hanem a meglévő vásárlók, alacsony költség mellett tudjon növekedni és vásárlókat is hozzon.

Ha többre vagy kíváncsi vagy egyszerűen belefáradtál a munkába annak ellenére hogy most már van forgalom, mi kiszervezzük Unas webáruházát!

Vegyed fel velünk a kapcsolatot!